MENU | Desery
Restauracja Klubogalerii SARP to miejsce, gdzie w przyjemnej atmosferze można zjeść wyjątkowe dania kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu ze świeżych składników. Zależy nam na tym, aby serwowane przez nas posiłki były smaczne i przyjemnie budziły zmysły wzroku, węchu i smaku. Zgadzamy się z George’m Bernardem Shaw, iż „nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia”. Codziennie dbamy o to, by nasi Goście mogli czerpać niezwykłą rozkosz z dań serwowanych przez naszych kucharzy. Mamy nadzieję, iż wizyta w naszej restauracji będzie także dla Ciebie nie tylko doskonałą okazją do spędzenia wolnego czasu, lecz także nadzwyczajną ucztą dla podniebienia.
Zachęcamy do rezerwacji stolika: REZERWACJA oraz do zapoznania się z MENU.
DESERY / DESSERTS
FONDANT CZEKOLADOWY
Czekoladowe ciastko wypełnione płynną czekoladą podawane z lodami o smaku mięty z kawałkami czekolady, owocami leśnymi oraz musem z jerzyn
chocolate fondant filled with chocolate mousse served with mint ice cream with chocolate chips, forest fruits and blackberry mousse
jajko, mleko, gluten
22 PLN
CRÈME BRULEE
jajeczno-śmietankowy krem pokryty skorupką ze skarmelizowanego cukru
egg and custard cream with a top of melted sugar crust
jajko, mleko
15 PLN
SEMIFREDO
śmietankowy mrożony mus z malinami podawany z owocami i słonym karmelem
creamy frozen mousse with raspberries served with fruit and salty caramel
mleko, jajko
18 PLN
Jeśli mają Państwo specjalne wymagania dietetyczne, prosimy o poinformowanie obsługi w trakcie składania zamówienia. W miarę posiadanych możliwości dostosujemy menu do Państwa wymagań.
Poniżej znajdą Państwo objaśnienia dotyczące alergenów występujących w potrawach, oznaczeń posiłków wegańskich, wegetariańskich oraz szczególnie pikantnych.
If you have any special dietary requirements, please notify our staff when placing your order. We will do our best to accomodate you.
Below you will find information about allergens in our dishes, vegan, vegeterian and spicy options.